Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Az oroszok szerint Ukrajna ellentámadást indított - az ukránok tagadják

2023.06.05
15:43
2023.06.05
15:51
Forrás
RTS, Euronews, Skynews, The Times
Moszkva azt állítja, hogy nagyszabású ukrán ellentámadást állított meg Donyeck környékén. Az orosz védelmi minisztérium 250 ukrán halottról, kilőtt tankokról és páncélozott járművekről számol be a frontvonal öt pontján.

Igor Konashenkov sajtószóvivő szerint az ukránoknak nem sikerült áttörést elérniük. Az ukrán hadsereg közlése szerint nincs tudomásuk semmilyen ellentámadásról a körzetben és nem kommentálják a Kreml által terjesztett hamis információkat. A Konashenkov által közölt információk nyugati elemzők számára ellenőrizhetetlenek, de a sajtószóvivő által közölt adatok már a múltban is számos alkalommal túlzók és esetenként megalapozatlanok voltak. Olyan nyugati haditechnika elpusztításáról számolt be, amelyek még meg sem érkeztek az ukrán harctérre, mint például az amerikai Abrams vagy a német Leopard 2 tankok. Ukrán források számos alkalommal beszéltek egy nagyszabású tavaszi offenzíva beindításáról, de az 1100 kilométeres front okozta nehézségek már többször ennek elhalasztására kényszerítették őket. A terepviszonyok, a haditechnika és az élőerő mozgatása további időt igényelnek. Az elmúlt hetekben és legutóbb a hétvégén is a közösségi oldalakon hallgatásra felszólító kampány indult. Ahogy fogalmaztak, a tervek szeretik a csendet.

Oroszország
Ukrajna
ellentámadás

Most

14:50, Frissítve: 15:21

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.