Ugrás a tartalomra
Pixabay/jameswheeler

Betiltják az elefánton való túrázást Angkorban

2019-11-16
21:47
Forrás
Origo, Index
A kambodzsai romvárosban jövő év elejétől vezetik be a tilalmat.

A népszerű idegenforgalmi attrakciót az állatvédők sürgetésére szüntetik meg. A 14 elefántból ötöt már el is szállítottak egy 40 kilométerre fekvő erdős területre, ahol szabadon élhetnek tovább természetes körülmények között. Kambodzsát régóta bírálják állatvédők a turisták elefántos túrái miatt. 2016-ban egy nőstény elefánt elpusztult az út szélén, mert a kánikulában turistákat kellett cipelnie a hátán.

Kambodzsa
Angkor
elefánt
túra

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.