Ugrás a tartalomra
europa.eu

Csak védettségi igazolvánnyal lehet dolgozni Olaszországban

2021.10.15
08:52
2021.10.15
09:54
Forrás
Szerbiai RTV
Mától kötelező a védettségi igazolvány minden munkahelyen Olaszországban. Amennyiben ennek valaki nem tesz eleget, 500-tól 1500 eurós pénzbüntetést is kaphat.

Ha valaki nem megy be dolgozni, mert nem rendelkezik a dokumentummal, nem kap fizetést, mert jogtalanul van távol, elbocsájtani azonban ezt a személyt nem lehet. Mostanáig csak a zárt helyiségekben, utazáskor, és az iskolákban kérték kötelezően a védettségi igazolványt, mától viszont azoknak is kell, akik a magán- vagy az állami szektorokban dolgoznak, sőt azoknak is, akik otthonról végzik munkájukat. Ez az intézkedés december 31-ig van érvényben, ugyanis ezt a dátumot jelölték ki a rendkívüli állapot megszüntetésére Olaszországban. A legújabb intézkedés ellen Rómában, Milánóban és Triesztben újabb tüntetéseket jelentettek be. A legutóbbi adatok alapján az ország lakosságának 80 százaléka vette fel a koronavírus elleni védőoltást.

Olaszország
olasz
védettségi igazolás
védettségi igazolvány
digitális igazolás
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.