Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

Csaknem félmillióan fertőződtek már meg világszerte

2020-03-26
08:44
2020-03-26
20:17
Forrás
MTI
A koronavírus a világ 198 országában eddig 487 ezer embert fertőzött meg. A kór eddig 22 ezer ember életét követelte, a gyógyultak száma pedig meghaladja a 117 ezret.

A járvány európai gócpontjának számító Olaszországban 74 ezer fertőzöttet tartanak számon, az áldozatok száma elérte a 7500-at.

Spanyolországban egy nap alatt több mint 6 ezer fertőzöttet regisztráltak, ezzel a megbetegedettek száma meghaladja az 56 ezret, a halottak száma pedig a 4 ezret. A hatóságok további két héttel hosszabbították meg az országban hirdetett rendkívüli helyzetet, mivel az elhalálozottak száma már meghaladja a kínai áldozatok számát is.

Franciaországban 25 ezer koronavírusos estet tartanak számon, 1300-an haltak bele a szövődményekbe. A fertőzötteket az ország túlterhelt keleti tartományaiból különleges vonatokkal szállítják nyugatabbra. Emmanuel Macron jelentős pénzügyi segély látott elő az egészségügyi intézmények számára.

Az Egyesült Államokban ugrásszerűen emelkedik a megbetegedettek száma, a legfrissebb adatok szerint 68 ezren kapták el a kórt és ezer felett van az áldozatok száma.

koronavírus
fertőzött
világ
COVID-19

Most

10:11, Frissítve: 10:41

Predrag Kon: Az utolsó szalmaszál

A 24 órás kijárási tilalom bevezetése az utolsó szalmaszál a koronavírus elleni harcban, de ennek még nem érkezett el az ideje – jelentette ki dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos.
09:57

Védőkesztyűhiány jelentkezhet

Hamarosan jelentős védőkesztyűhiány jelentkezhet, ugyanis a karantén miatt már több országban akadozik a termelés, mivel a gyárak nem tudnak teljes kapacitással működni.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.