Ugrás a tartalomra
Pixabay

Csütörtökön Nemzetközi Holokauszt Fórum Izraelben

2020-01-22
21:00
2020-01-22
21:21
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
A világ vezetői, valamint a szerb és magyar elnök is részt vesz a jeruzsálemi megemlékezésen.

Megérkezett Jeruzsálembe, az 5. Nemzetközi Holokauszt Fórumra Aleksandar Vučić. A szerb államfő jelen volt azon a hivatalos vacsorán is, amelyet Reuven Rivlin izraeli államfő szervezett, és amelyen számos világvezető vett részt. Vučić érkezését követően közösségi oldalán azt írta, az auschwitz-birkenaui koncentrációs tábor felszabadításának 75. évfordulója kapcsán érkezett az izraeli fővárosba. Az elnök emlékeztetett arra, hogy 1917-ben, annak ellenére, hogy Szerbia éppen a megszállóival küzdött, az elsők között jelentette ki, hogy támogatja az izraeli nép országának megalakulását, és a második világháború idején osztozott a sorsában.

A szerb elnök egyébként holnap hivatalosan is találkozik az izraeli, valamint a moldáv államfővel is. A Jad Vasem emlékközpontban rendezett megemlékezésen az izraeli elnök és kormányfő mellett felszólal majd Vlagyimir Putyin orosz, Frank-Walter Steinmeier német, Emmanuel Macron francia elnök, valamint Károly brit trónörökös és Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke is. Rajtuk kívül jelen lesz Áder János magyar köztársasági elnök is.

holokauszt
Izrael
Nemzetközi Holokauszt Fórum
fórum
megemlékezés
Jeruzsálem
Aleksandar Vučić
Áder János

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.