Ugrás a tartalomra
AP Photo/Jacquelyn Martin

Donald Trump még nem ismerte el vereségét

2020.11.15
11:27
Forrás
Index.hu
Trump szimpatizánsai Washingtonban tiltakoztak a november 3-i elnökválasztás eredménye ellen. Összetűzés is volt.
AP Photo/Jacquelyn Martin

Két rendőr megsérült és legalább húsz embert őrizetbe vettek azon a tüntetésen, amelyre Donald Trump több ezer híve vonult ki szombaton az amerikai fővárosban.

AP Photo/Jacquelyn Martin

Délután a Freedom Plazától a legfelsőbb bíróság épületéig vonultak, transzparensekkel és jelszavak skandálásával tiltakoztak a november 3-i elnökválasztás eredménye ellen. Néhány csoportjuk este összetűzésbe is keveredett az antifa mozgalom és a Black Lives Matter ellentüntetőivel. Az egyik ilyen összetűzésben – írja az NBC News – egy férfit megkéseltek, ő válságos állapotban van.

AP Photo/Jacquelyn Martin

A republikánus elnök, Donald Trump mostanáig sem ismerte el, hogy november 3-án elveszítette az elnökválasztást a demokrata jelölt, Joe Biden ellen. Bident múlt szombaton nyilvánították győztesnek az addig megszámolt szövetségi állami szavazatok alapján. Azóta kiderült, hogy a demokrata jelölt nyert Arizonában és Georgiában, Donald Trump pedig Észak-Karolinában és Alaszkában.

Donald Trump
Joe Biden
Amerika
elnökválasztás
tiltakozás
Washington

Most

07:52, Frissítve: 09:39

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.
23:10, Frissítve: 08:23

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
22:55, Frissítve: 08:23

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.