Ugrás a tartalomra
Tanjug/Planet Labs PBC via AP

Drónos támadás Abu-Dzabiban

2022.01.17
15:12
Forrás
MTI
Három üzemanyag-szállító teherautó robbant fel Abu-Dzabiban, a repülőtér közelében.

Drónos támadás történt, majd ezt követően tűz keletkezett az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. Legkevesebb három ember meghalt, hatan pedig megsebesültek - közölte a helyi rendőrség. A támadás elkövetőiként a jemeni húszi lázadók jelentkeztek. A húszi lázadók mozgalma, amely a szaúdi vezetésű koalíció ellen harcol, gyakran indít határokon átnyúló rakéta- és dróntámadásokat Szaúd-Arábia ellen.

A húszik katonai szóvivője közölte, a felkelőcsoport katonai műveletet indított az országban, és a következő órákban részletekkel szolgálnak a támadásról. Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező, síita húszik és a rijádi emigrációban élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amelyeket a szaúdi vezetésű arab koalíció 2015 óta támogat.

Abu-Dzabi
támadás
húszi lázadók

Most

17:07, Frissítve: 19:56

A boroké és a halaké volt a főszerep Horgoson

Minőségi borok, ízletes halételek várták a látogatókat szombat délután Horgoson. A Proleter Horgászegyesület halászléfőző versenyt szervezett, a Szent Orbán Borlovagrend pedig borkóstolással várta az ínyenceket.

Népszerű

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.