Ugrás a tartalomra
pixabay/jarmoluk

Egy nap alatt tízezer új fertőzött Szlovákiában

2021-01-24
18:26
2021-01-24
18:39
Forrás
MTI
Általános országos tesztelést végeznek.

Szlovákiában csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak az általános országos tesztelés szombati napján. A fertőzöttségi arány 0,77 százalékos. A tavaly novemberihez hasonló, úgynevezett antigén tesztekkel végzett tesztelésen 1,3 millióan vettek részt. Mivel a tesztelés hétfőn kezdődött és vasárnap estig tart, az eredmények még nem véglegesek.

Az 5,5 millió lakosú országban most tartott tesztelés elvileg önkéntes, ugyanakkor január 27-től február 7-ig a negatív covid-teszttel nem rendelkezőkre kijárási korlátozások vonatkoznak majd. Szlovákiában a december végén megkezdett oltási program keretében eddig mintegy 90 ezer személyt oltottak be.

Szlovákia
járvány
koronavírus

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.