Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Egy nap alatt több mint 700 orosz katona esett el

2023.01.23
13:52
2023.01.23
13:58
Forrás
hirado.hu, index.hu
Három orosz lőszerraktárt is felszámolt az elmúlt napon az ukrán hadsereg, emellett egy ellenséges drónt is kiiktatott – adta hírül az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara.

A beszámoló szerint a légierő három orosz területre is csapást mért. A vezérkar beszámolója szerint a háborúban eddig körülbelül 121 480 orosz katona esett el, az elmúlt napon 720 ellenséges katona halt meg. Eközben az Orosz Védelmi Minisztérium azt állítja, hogy offenzív hadműveletekkel az orosz csapatok „előnyösebb állásokat” vettek fel" Herszon és Zaporizzsja régiókban is. Egy pénteki hivatalos orosz közlés szerint elfoglalták a kelet-ukrajnai Bahmuttól mindössze kilenc kilométerre lévő Kliscsivka falut, amit az ukránok nem kommentáltak hivatalosan, azt azonban megerősítették, hogy az orosz erők Bahmut határán vannak. Vészhelyzeti áramszünet van a nyugat-ukrajnai Lvivben. Az áramkimaradások idejét és időtartamát nem lehet megjósolni.

Ukrajna
Ukrajna háború
ukrajnai háború
Oroszország

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.