Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

Éjszakai kijárási tilalom Spanyolországban

2020.10.26
11:13
Forrás
MTI
Vasárnap este rendkívüli állapot lépett életbe.

Egész Spanyolországban éjszakai kijárási tilalom lépett életbe. Pedro Sánchez miniszterelnök veszélyhelyzetet hirdetett ki azért, hogy visszaszorítsák a koronavírus terjedését az országban. 15 napig lesz érvényben, de reméli, hogy a parlament támogatásával jövő májusig meghosszabbítható. A rendkívüli állapot vasárnap este lépett érvénybe, amelynek értelmében nem lehet majd a régiók között utazni, kivéve, ha a munkahelyükre akarnak eljutni az emberek. Minden régiónak éjjeli kijárási tilalmat kell elrendelnie, kivéve a Kanári-szigeteken. Ahhoz, hogy ez az állapot 15 napnál tovább tartson, parlamenti jóváhagyás kell, ezért a miniszterelnök arra kérte a parlamentet, hogy fogadják el a veszélyhelyzet meghosszabbítását május 9-ig.

Spanyolországban több mint egymillióan fertőződtek meg eddig a vírussal, a halálos áldozatok száma megközelíti a 35 ezret. A spanyol hatóságok szerint jelenleg az illegális utcai és házibulik okozzák a legtöbb problémát.

Spanyolország
járvány
kijárási tilalom

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.