Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emilio Morenatti

Éjszakai kijárási tilalom Spanyolországban

2020-10-26
11:13
Forrás
MTI
Vasárnap este rendkívüli állapot lépett életbe.

Egész Spanyolországban éjszakai kijárási tilalom lépett életbe. Pedro Sánchez miniszterelnök veszélyhelyzetet hirdetett ki azért, hogy visszaszorítsák a koronavírus terjedését az országban. 15 napig lesz érvényben, de reméli, hogy a parlament támogatásával jövő májusig meghosszabbítható. A rendkívüli állapot vasárnap este lépett érvénybe, amelynek értelmében nem lehet majd a régiók között utazni, kivéve, ha a munkahelyükre akarnak eljutni az emberek. Minden régiónak éjjeli kijárási tilalmat kell elrendelnie, kivéve a Kanári-szigeteken. Ahhoz, hogy ez az állapot 15 napnál tovább tartson, parlamenti jóváhagyás kell, ezért a miniszterelnök arra kérte a parlamentet, hogy fogadják el a veszélyhelyzet meghosszabbítását május 9-ig.

Spanyolországban több mint egymillióan fertőződtek meg eddig a vírussal, a halálos áldozatok száma megközelíti a 35 ezret. A spanyol hatóságok szerint jelenleg az illegális utcai és házibulik okozzák a legtöbb problémát.

Spanyolország
járvány
kijárási tilalom

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.