Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

„El kell gondolkodni a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételéről”

2021.12.01
21:31
2021.12.01
21:45
Forrás
Euronews
Az Európai Bizottság elnöke rámutatott a helyzet visszásságára: számos EU-s államban alacsony az oltási arány, annak ellenére, hogy a vakcinák itt rendelkezésre állnak.

A kötelező védőoltás bevezetéséről kezdeményezett vitát az Európai Bizottság elnöke. Ursula von der Leyen elmondta, át kell gondolni a védőoltás kötelezővé tételének lehetőségét az Európai Unión belül, amihez közös szemléletet kell kialakítani. Az Európai Bizottság elnöke, az orvos végzettségű politikus rámutatott a helyzet visszásságára: számos EU-s államban alacsony az oltási arány, annak ellenére, hogy a világ számos más részével ellentétben a vakcinák itt rendelkezésre állnak. Az Európai Unió teljes lakosságának jelenleg valamivel kevesebb mint kétharmada van beoltva a koronavírus ellen - emelte ki Ursula von der Leyen.

Görögországban a 60 év felettieknek kötelező lesz az oltás, Ausztria pedig jövő februártól több mint hétezer euróval bünteti azokat, akik nem veszik fel a vakcinát. Az új német kancellár, Olaf Scholz ugyancsak arról beszélt, hogy Németországban is kötelezővé tehetik a védőoltást.

Ursula von der Leyen
védőoltás
kötelező

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.