Ugrás a tartalomra
Pixabay/Engin_Akyurt

Életbe lépett Ausztriában az eutanáziatörvény

2022.01.02
12:34
Forrás
MTI
Január 1-től a tavaly decemberben megszavazott törvény lehetővé teszi az asszisztált öngyilkosságot.

Szombattól a halálos betegségben szenvedő vagy tartósan legyengült állapotban lévő felnőttek dönthetnek a „kegyes halál" mellett.

Minden esetet két orvosnak kell megvizsgálnia, akiknek egyebek mellett azt kell megállapítaniuk, hogy a páciens képes-e az önálló döntéshozatalra. Az eutanázia előtt legalább tizenkét hétnek kell eltelnie, hogy bizonyosak legyenek abban, a kérelmet nem átmeneti válságos állapotban nyújtották be. Végstádiumban lévő betegeknél ez az idő két hétre csökken.

Jelenleg Ausztria mellett Svájcban, Hollandiában, Belgiumba, Luxemburgban, Kanadában és Kolumbiában legális az asszisztált öngyilkosság, de mindenhol mások a szabályai.

eutanázia
eutanáziatörvény
Ausztria
halálos beteg

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 10:01

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű