Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Elfogták az utrechti lövöldözés feltételezett elkövetőjét

2019-03-18
19:12
2019-03-19
08:24
Forrás
hvg.hu, Euronews
A rendőrség elfogta az utrechti lövöldözés feltételezett elkövetőjét. Két másik embert is letartóztattak, és az ügyben nemcsak a holland, hanem a török titkosszolgálat is vizsgálódik.

Egy férfi tüzet nyitott és több emberre rálőtt hétfőn délelőtt egy villamoson az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban. A támadásban hárman meghaltak, öten pedig megsérültek.

A hajtóvadászat órákon át tartott. A fő gyanúsított egy törökországi születésű 37 éves férfi, a neve Gokmen Tanis. Az indítéka egyelőre nem tisztázott. Továbbra sem zárják ki a terrortámadás lehetőségét. Azt sem tudni, hogy a további két elfogott gyanúsítottnak mi volt a szerepe a támadásban.

Utrecht
lövöldözés

Most

07:21

Magyarország: 23 új fertőzött, 4 halott

Újabb 23 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3816 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma Magyarországon. Az aktív fertőzöttek száma 1311 főre csökkent.
06:52, Frissítve: 06:58

Elhalasztották a SpaceX kilövését

A rossz időjárás miatt mégsem indították útnak szerdán a floridai űrállomásról a SpaceX magánvállalat űrhajóját, amely amerikai asztronautákat szállítana a Nemzetközi Űrállomásra.
22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.