Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Elfogták az utrechti lövöldözés feltételezett elkövetőjét

2019-03-18
19:12
2019-03-19
08:24
Forrás
hvg.hu, Euronews
A rendőrség elfogta az utrechti lövöldözés feltételezett elkövetőjét. Két másik embert is letartóztattak, és az ügyben nemcsak a holland, hanem a török titkosszolgálat is vizsgálódik.

Egy férfi tüzet nyitott és több emberre rálőtt hétfőn délelőtt egy villamoson az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban. A támadásban hárman meghaltak, öten pedig megsérültek.

A hajtóvadászat órákon át tartott. A fő gyanúsított egy törökországi születésű 37 éves férfi, a neve Gokmen Tanis. Az indítéka egyelőre nem tisztázott. Továbbra sem zárják ki a terrortámadás lehetőségét. Azt sem tudni, hogy a további két elfogott gyanúsítottnak mi volt a szerepe a támadásban.

Utrecht
lövöldözés

Most

23:22, Frissítve: 23:39

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.
22:32, Frissítve: 22:40

Feltárják a waterlooi csatamező kórházát

A waterlooi csatamező tábori kórházát az európai szövetséges csapatokat vezető wellingtoni herceg hozott létre Mont-St-Jeanban. Feltételezik, hogy legalább hatezer sebesültet láttak el itt.

Népszerű