Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Elfogták az utrechti lövöldözés feltételezett elkövetőjét

2019-03-18
19:12
2019-03-19
08:24
Forrás
hvg.hu, Euronews
A rendőrség elfogta az utrechti lövöldözés feltételezett elkövetőjét. Két másik embert is letartóztattak, és az ügyben nemcsak a holland, hanem a török titkosszolgálat is vizsgálódik.

Egy férfi tüzet nyitott és több emberre rálőtt hétfőn délelőtt egy villamoson az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban. A támadásban hárman meghaltak, öten pedig megsérültek.

A hajtóvadászat órákon át tartott. A fő gyanúsított egy törökországi születésű 37 éves férfi, a neve Gokmen Tanis. Az indítéka egyelőre nem tisztázott. Továbbra sem zárják ki a terrortámadás lehetőségét. Azt sem tudni, hogy a további két elfogott gyanúsítottnak mi volt a szerepe a támadásban.

Utrecht
lövöldözés

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.