Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Reed Saxon, FILE

Elhunyt Dave Prowse

2020-11-29
12:48
Forrás
BBC
Meghalt Dave Prowse, aki Darth Vadert is játszotta a Csillagok háborúja eredeti trilógiájában – írja a BBC.

A bristoli születésű testépítőből lett színész 85 éves volt. Rövid betegség után hunyt el. Prowse mintegy 50 évet dolgozott színészként. Legismertebb szerepe Darth Vader volt, a karakternek ugyanakkor – a kiejtése miatt – nem ő adta a hangját, hanem James Earl Jones.

Játszott az 1967-es Casino Royale című James Bond-paródiában és többször szerepelt a Ki vagy, Doki?, Az Angyal és az Alfa holdbázis epizódjaiban. A BBC szerint kedvenc szerepe a „Green Cross Code Man” megformálása volt. A karakter a biztonságos közlekedésre hívta fel a gyerekek figyelmét.

Dave Prowse
elhunyt
színész
Darth Vader

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 11:57

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.
08:29

Több falugazdászra lenne szükség Vajdaságban

Jelenleg húsz falugazdász és egy őket koordináló falugazdász dolgozik, így a tartomány magyarlakta vidékének 85–90 százaléka le van fedve, azonban ezt a számot bővíteni kellene - nyilatkozta évértékelő beszédében Nagy Miklós.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.