Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andreea Alexandru

Európa-szerte tüntettek a korlátozások miatt

2021.04.11
21:09
2021.04.11
21:27
Forrás
Euronews
Dulakodás és rendőri beavatkozás is történt.

Európa-szerte tüntettek a hétvégén a korlátozások miatt. Ausztriában több százan demonstráltak a lezárások ellen. Szombaton a rendőrség kordonokkal igyekezett megakadályozni, hogy a tüntetők a belváros felé vegyék az irányt. A tiltakozók szerint az osztrák kancellár a diktatúra felé viszi az országot.

Svájcban a rendőrség feloszlatott egy vírusszkeptikus tiltakozást. A tüntetők Aldorf városában Tell Vilmos szobránál gyűltek össze.

Romániában százak vonultak a főváros utcáira a korlátozások ellen tiltakozni. A tüntetők a kormány lemondását követelték. Az országban már a bukaresti ortopédiai kórházat is COVID-ellátó közpottá jelölték ki. A kórházból több tucat beteget evakuáltak, másokat a vártnál előbb kiengedték. A betegek hozzátartozói a kórház előtt tüntettek, ami dulakodássá fajult.

Párizsban tiltakozó plakátokat ragasztottak ki egy metróállomáson az Attac mozgalom aktivistái. A járvány miatt kialakuló vagy felerősödő egyenlőtlenségekre hívták fel a figyelmet.

tüntetés
tiltakozás
korlátozások
járvány

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.