Ugrás a tartalomra

Felnyitották a márványlapot Jézus sírja fölött

2016.10.30
16:32
Több száz év után először nyitották fel a Jézus sírja fölött elhelyezett márványlapot, a sír fölé emelt szentély restaurálása során - írta vasárnap egy izraeli újság honlapja
Több száz év után először nyitották fel a Jézus sírja fölött elhelyezett márványlapot, a sír fölé emelt szentély restaurálása során - írta vasárnap egy izraeli újság honlapja.A tizenhatodik században márványlapokkal fedték le azokat a köveket, amelyekre a hagyomány szerint keresztre feszítése után Jézus Krisztus testét egy sziklasírban elhelyezték. A márványkő köré később egy több méter magas márványszentélyt építettek. Az elmozdítás után a márványlap alatt régi kötőanyagokat, valamint egy régebbi, a keresztesek idejéből származó, tizenkettedik századi márványlapot is találtak a kereszt jelével. Csütörtökön a görög szakemberek eljutottak a szikla szintjéig, amelyen a hagyomány szerint Jézus teste volt. A feltárást dokumentálják, és eredményeiről a közeljövőben beszámolnak majd. (MTI)
Jézus
sír
márványlap

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.