Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Folytatódott a rakétaháború Izrael és a gázai iszlamista szervezetek között

2021.05.14
13:43
2021.05.18
13:41
Forrás
MTI
A Gázai övezetben száz fölött van a támadások halálos áldozatainak a száma, és 600-nál többen sebesültek meg, míg Izraelben heten vesztették életüket.

Csütörtök éjjel is folytatódott a rakétaháború Izrael és a gázai övezet iszlamista szervezetei között - jelentette a helyi média. Tegnap este óta 190 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael felé, közülük 30 még az övezet területén ért földet. Három rakétát lőttek ki Libanonból is Izrael irányába, mindhárom a tengerbe esett.

Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Izrael és a gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között hétfőn kezdődött rakétaháború, miután Jeruzsálemben összecsapások voltak a palesztinok és az izraeli biztonságiak között az al-Aksza mecsetnél.

Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy csütörtök éjjel izraeli egységek mintegy ezer lövedéket indítottak a Gázai övezet felé repülőgépekről, ágyúkból és harckocsikról. Hat légibázisról 160 repülőgéppel kezdtek összehangolt támadást éjfél után, amelyben 35 perc alatt 150 célpontra 450 rakétát lőttek ki.

Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Ezen az éjjelen is számos alkalommal védett helyre, óvóhelyre kellett sietniük az Izrael déli és középső részén élőknek, és sokan, elsősorban a Gázai övezet szomszédságában elhelyezkedő óvóhelyeken töltötték az egész éjszakát. Többen életüket vesztették, miközben az óvóhelyekre menekültek.

Tanjug/AP Photo/Khalil Hamra

Nemcsak rakétatámadásoktól volt hangos több izraeli város, országszerte zajlottak összecsapások zsidó és arab csoportok között. Lódban a kijárási tilalom ellenére két zsidó férfi sebesült meg, akikre arab fegyveresek lőttek rá. A rendfenntartók nyolc gyanúsítottat fogtak el a zavargásokban, és a későbbiekben további letartóztatások várhatók. A főváros, Tel-Aviv környékén, Haifán és a Negev sivatagban is többen megsérültek az összecsapások következtében.

haború
harc
Izrael

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.