Ugrás a tartalomra
Tüntetők Franciaországban
Tanjug/AP/Claude Paris

A francia hatóságok az eddigieknél erőszakosabb megmozdulásokra készülnek

2018-12-06
12:36
Forrás
024.hu
A francia kormány ugyan eltörölte az üzemanyag adót, a sárgamellényesek azonban újabb tüntetésre készülnek szombaton a fővárosban, és a tervek szerint az Élysée-palotát is célba veszik majd.

A hatóságok minden eddiginél erőszakosabb megmozdulásokra számítanak, a Le Parisien értesülései szerint várhatóan páncélosokat is az utcákra vezényelnek. A francia lap úgy tudja, a miniszterelnök kérésére mintegy 80 harckocsit küldhetnek Párizsba, hogy a közintézmények köré állítva megvédjék azokat.

Franciaország
sárgamellényes

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.