Ugrás a tartalomra
Tanjug/Brendan Smialowski/Pool via AP

G7-csúcs fő témái: ukrajnai háború és az élelmiszerválság

2022.06.27
07:55
Forrás
euronews.com
Az ukrajnai háború és az élelmiszerválság a két legfontosabb témája a keddig tartó G7-csúcstalálkozónak.

A gazdaságilag hét legfejlettebb ország vezetője tárgyal Németországban. A találkozó előtt megegyeztek abban, hogy az energiahordozók után megtiltják az orosz arany importját is. Joe Biden amerikai elnök a találkozó előtt több órán keresztül tárgyalt a német kancellárral. A tárgyalás végén megköszönte Olaf Scholz-nak az Ukrajna melletti kiállást, és hozzátette: meggyőződése, hogy a nyugat a konfliktus hatására megerősödik. Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy addig kell Ukrajnát támogatni, amíg szükséges, és hogy a G7-találkozón az ukrajnai háború negatív hatásairól is tárgyalnak majd.

A találkozóra meghívták a globális élelmezési válság által leginkább érintett India, Dél-Afrika, Szenegál, Indonézia és Argentína kormányfőjét is, hogy közösen egyeztessenek a megoldásról.

G7 csúcs
G7
ukrajnai háború
élelmiszerválság
Joe Biden
Boris Johnson
Mario Draghi
Olaf Scholz
Emmanuel Macron
Ursula von der Leyen
Justin Trudeau
Fumio Kishida

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű