Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Media TV Rotterdam

Hágában is erőszakba fulladt a tüntetés

2021.11.21
08:22
Forrás
Szerbiai RTV
Újabb összecsapások voltak Hollandiában, ezúttal Hágában. Ahogy egy nappal ezelőtt Rotterdamban, úgy itt is a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen tüntettek.
Tanjug/AP/Media TV Rotterdam

A holland kormány székhelye előtt több százan kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, és kerékpárokat gyújtottak fel. Mint ismeretes, Hollandia a múlt héten ismét részleges zárlatot vezetett be a járvány miatt. A kormány most azt tervezi, hogy betilt bizonyos helyszíneket a nem beoltott emberek számára, beleértve a bárokat és éttermeket.

A Rotterdamban történt erőszakos megmozdulást követően 51 embert letartóztattak, kettőt pedig meglőttek. Egy rendőrtisztet lábsérülésekkel kórházba szállítottak, több más rendőr pedig halláskárosodást szenvedett a rendbontók által kilőtt petárdáktól.

járványügyi intézkedések
Hollandia
tüntetés

Most

14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű