Ugrás a tartalomra
Pixabay/jhusemannde

Hamis covid-igazolvány felmutatása miatt letartóztattak egy ukrán politikust

2021.10.23
10:41
Forrás
Tanjug
A kijevi Borispoli reptéren őrizetbe vették Nadežda Savčenko volt ukrán parlamenti képviselőt, aki hamis védettségi igazolvánnyal próbált felszállni egy repülőre.

A hatóságok közzétették: ezután nemcsak azokat fogják büntetni, akiknél hamis covid-igazolványt fedeznek fel, hanem azokat is, akik ilyeneket kiállítanak: orvosokat vagy éppen turisztikai irodákat.

Egyébként Nadežda Savčenkot Ukrajnában nemzeti hősként ünnepelték eddig, ugyanis két évet töltött egy oroszországi börtönben politikai okoknál fogva. Pár évvel ezelőtt Ukrajnában a parlament ellen tervezett támadás miatt tartóztatták le a hazai hatóságok is.

hamis
Covid-igazolvány
Ukrajna
letartóztatás

Most

14:13

Elkezdődött a IV. Synergy fesztivál

Elkezdődött a negyedik Synergy fesztivál az Újvidéki Színházban. A nyelvi és etnikai kisebbségek színházának találkozóján december 12-ig hat város társulata fog szerepelni hét előadással.
13:56, Frissítve: 14:04

A bővítés a jövő kulcsa?

Az Európai Unió bővítési politikája, a nyugat-balkáni országok uniós csatalakozása, továbbá a migráció problémájának megoldása is napirenden szerepelt a tegnapi A bővítés a jövő kulcsa? elnevezésű konferencián Budapesten.
12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű