Ugrás a tartalomra
Tanjug/Stefan Rousseau/pool photo via AP

Harci repülőgépeket kért londoni beszédében Zelenszkij

2023.02.08
17:23
Forrás
hirado.hu
Harci repülőgépeket kért Nagy-Britanniától és a nyugati szövetségesektől londoni beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Zelenszkijt, aki előre be nem jelentett látogatásra érkezett a brit fővárosba, először Rishi Sunak miniszterelnök fogadta a Downing Streeten.

Sunak hivatalának előzetes tájékoztatása szerint a brit kormányfő az ukrán katonáknak nyújtott, hónapok óta zajló brit kiképzési program jelentős bővítését ajánlotta fel Zelenszkijnek, kiterjesztve ezt a programot az ukrán légierő pilótáira és a tengerészgyalogságra.

Az EU „addig támogatja Ukrajnát, amíg szükséges” az orosz támadásokkal szemben – ezt már Olaf Scholz német kancellár mondta a Bundestagban tartott beszédében. „Mi, az Európai Unió, a háború kezdetének évfordulóján ismét szigorítani fogjuk az Oroszország elleni szankciókat” – mondta Scholz, utalva az EU csütörtöki brüsszeli rendkívüli csúcstalálkozójának tanácskozásaira és az orosz invázió 2022. február 24-i évfordulójára.

Az Amerikai Egyesült Államok nagy teljesítményű elektromos erőmű-turbinát küld Ukrajnába. A mobil gázturbina összteljesítménye 28 megawatt, ezzel mintegy 100 ezer otthont képes árammal ellátni.

Volodimir Zelenszkij
Ukrajna
orosz-ukrán háború

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.