Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Hidegebb lehet az olasz tél

2022.10.10
13:08
Forrás
021.rs
Új rendeletet adott ki az illetékes olaszországi minisztérium, miszerint rövidítik a fűtési idényt, és a helyiségekben megengedett maximális hőmérsékletet is korlátozzák.

A fűtési idényt 15 nappal rövidítik, és elrendelték, hogy a vállalati helyiségekben a hőmérséklet nem lehet magasabb 18 foknál, a háztartások esetében pedig 19 foknál – olvasható a szerb sajtóban.

A rendelet nem vonatkozik a többi között az óvodákra, a fedett medencékre, a templomokra és azokra az objektumokra sem, amelyek megújuló energiaforrásokat használnak a fűtéshez.

Rossz időjárási körülmények esetén a helyi döntéshozók engedélyezhetik a fűtés idejének a meghosszabbítását.

A szóban forgó rendelkezések által szeretnének jelentős földgáz-megtakarítást elérni az országban, mivel az Északi Áramlat-1 gázvezetéken nem érkezik az orosz gáz Olaszországba sem.

Olaszország
fűtés
fűtési idény
maximális hőmérséklet
szigorítás

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.