Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Pablo Martinez Monsivais

Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelmi célokra

2020.02.18
08:58
Forrás
MTI
Tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelemre Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere, aki egyebek mellett az Amazon internetes áruház alapítója és a The Washington Post amerikai napilap tulajdonosa.

Az Instagram-oldalán hétfőn tett bejelentésében Bezos úgy fogalmazott, másokkal együtt szeretné a pusztító hatású klímaváltozás elleni küzdelem útjait feltárni. Ennek érdekében a Bezos Föld Alapítvány (Bezos Earth Foundation) már idén nyártól megkezdi a tudósok, az aktivisták és nem a kormányzati szervezetek klímavédelmi munkájának finanszírozását adományokkal és ösztöndíjakkal. A klímaváltozás a Földünket fenyegető legnagyobb veszély, a bolygó megmenthető, de ehhez a nagyvállalatok, a kis cégek, a nemzetállamok, a globális szervezetek és az egyének közös akciója szükséges, hangsúlyozta a milliárdos.

Jeff Bezos
klímavédelem

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.