Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Nariman El-Mofty/2020.11.24.

Jövőre még többen szorulhatnak humanitárius segítségre

2020-12-01
18:35
2020-12-01
18:44
Forrás
Euronews
2021-ben mintegy 235 millió ember szorulhat segítségnyújtásra - derül ki az ENSZ jelentéséből.

A rászorulók száma idén rendkívüli mértékben megugrott a koronavírus-járvány miatt. Emellett a fegyveres konfliktusok, vagy az abból fakadó lakhely-elhagyások is jelentős tényezők voltak. Mark Lowcock, az ENSZ emberi jogi koordinátora szerint abból a szempontból, hogy milyen sokaknak lehet szükségük humanitárius segítségre, még sosem voltak olyan rosszak a kilátások, mint most. 2020 elején úgy kalkuláltunk, hogy közel 170 millió embernek lesz szüksége humanitárius segítségre, 2021-ben pedig 235 millióval számolunk. Ez mintegy 40 százalékos emelkedés, aminek nagyrészt a koronavírus-járvány az oka - tette hozzá Lowcock.

ENSZ
humanitárius
segítség
segítségnyújtás
fegyveres
konfliktus
koronavírus
járvány

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.