Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Claude Paris

Katasztrofális a zavargások hatása a francia gazdaságra

2018-12-09
18:10
Forrás
MTI
A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő zavargások hatásai katasztrofálisak a francia gazdaságra.

Ezt jelentette ki ma Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter. Katasztrófa a kereskedelem és katasztrófa a gazdaságunk számára - fogalmazott a miniszter. Emlékeztetett arra, hogy a karácsony előtti időszak az egyik legfontosabb a kereskedelem számára, és hozzátette, hogy a tüntetők által okozott rongálások miatti, az év vége előtt esedékes kártérítések kifizetését el kell halasztani a jelentős összegek miatt. Azt javasoljuk, hogy minden egyes kereskedő személyes helyzetét vegyük figyelembe a szociális járulékok és az adók befizetésénél - tette hozzá Bruno Le Maire. A gazdasági miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a válságra a megoldás nem kizárólag az államtól érkezhet, abban valamennyi, az ország gazdasági tevékenységében szerepet játszónak részt kell vállalnia.

Franciaország
Bruno Le Maire

Most

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.