Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Claude Paris

Katasztrofális a zavargások hatása a francia gazdaságra

2018-12-09
18:10
Forrás
MTI
A francia kormány szociális és adópolitikája ellen tüntető sárgamellényesek megmozdulásait kísérő zavargások hatásai katasztrofálisak a francia gazdaságra.

Ezt jelentette ki ma Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter. Katasztrófa a kereskedelem és katasztrófa a gazdaságunk számára - fogalmazott a miniszter. Emlékeztetett arra, hogy a karácsony előtti időszak az egyik legfontosabb a kereskedelem számára, és hozzátette, hogy a tüntetők által okozott rongálások miatti, az év vége előtt esedékes kártérítések kifizetését el kell halasztani a jelentős összegek miatt. Azt javasoljuk, hogy minden egyes kereskedő személyes helyzetét vegyük figyelembe a szociális járulékok és az adók befizetésénél - tette hozzá Bruno Le Maire. A gazdasági miniszter arra hívta fel a figyelmet, hogy a válságra a megoldás nem kizárólag az államtól érkezhet, abban valamennyi, az ország gazdasági tevékenységében szerepet játszónak részt kell vállalnia.

Franciaország
Bruno Le Maire

Most

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.