Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Két év múlva térhet vissza az élet az eredeti kerékvágásba

2020-10-17
12:45
Forrás
24.hu
2022-ben kezdhet el reménykedni a világ, hogy hamarosan visszatérhet a koronavírus-járvány előtti élet, mondta az Egészségügyi Világszervezet vezető kutatója Genfben a múlt héten.

Mint Dr. Soumya Swaminathan fogalmazott, 2022-ben juthatunk el odáig, hogy elegendő embert beoltsanak a vakcinával, és ezzel tömegek váljanak immunissá a betegséggel szemben. Még jó hosszú ideig fenn kell tartani a most alkalmazott óvintézkedéseket, beleértve a távolságtartást, a higiéniás előírásokat és a maszkviselést – fogalmazott egy online konferencián.

Közölte, hiába lesz oltóanyag, azzal legalább a népesség 60-70 százalékát be kell oltani, csak ezt követően jelentkezik jelentős visszaesés a fertőzés terjedésében.

Swaminathan arról is beszélt, jelenleg próbálják kontroll alá helyezni a koronavírust, nem kiirtani szeretnék azt a világból.

koronavírus
világ
távolságtartás
maszk

Most

20:30, Frissítve: 21:11

Európai koronavírus-járvány körkép

Emelkedik a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma Horvátországban és Szlovéniában, éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe Ausztriában, emelkedik a halálesetek száma Csehországban.
17:18, Frissítve: 19:47

Vereséget szenvedett a TSC

2:0-ás vereséget szenvedett a TSC Belgrádban a szerb labdarúgó Szuperliga 13. fordulójában az FK Voždovac vendégeként.

Népszerű