Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Jerome Delay

Kigyulladt a dél-afrikai parlament épülete Fokvárosban

2022.01.02
09:14
2022.01.02
09:23
Forrás
MTI
A tető lángokban áll, és az épület belseje is ég.
Tanjug/AP Photo/Jerome Delay

Hatalmas tűz keletkezett ma reggel a dél-afrikai parlament épületében Fokvárosban. A tető kigyulladt, és az épület is lángokban áll - erősítette meg a tűzoltóság. Egyelőre a tüzet nem tudták megfékezni, az épületen már repedések is jelentkeztek. A sötét füst az ég felé száll, messziről is látható.

A tűz a kora reggeli órákban keletkezett a harmadik emeleti irodákban, és átterjedt a nemzetgyűlés üléstermére. A biztonsági őrök észlelték a lángokat. Senki sem sérült meg. Most is több mint 35 tűzoltó küzd a lángokkal.

Dél-Afrika
Fokváros
parlament
tűz
tűzoltó

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű