Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong, File

Kijárási tilalmat vezethetnek be Hollandiában

2021-01-20
19:01
Forrás
MTI
Kijárási tilalmat léptethet életbe a hétvégén Hollandia a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

A holland kormány emellett az javasolja, hogy az ország ne fogadja a Nagy-Britanniából, Dél-Afrikából és a dél-amerikai kontinensről érkező repülőjáratokat - jelentette be Mark Rutte. A holland miniszterelnök közölte, a tilalom a tervek szerint este fél kilenctől reggel négy óráig lesz érvényben legalább február 9-ig. A kijárási tilalom alól csak munkavégzés esetén lehet mentességet kapni.

Tanjug/AP Photo/Peter Dejong, File

A koronavírusnak újabb mutációi jelentek meg és kezdtek terjedni, ezért újra szigorítani kell az intézkedéseken, a szakértők ugyanis egy harmadik hullám veszélyére figyelmeztetnek - mondta Rutte. Kiemelte, minden országban, ahol kijárási tilalmat vezettek be, az intézkedés pozitív eredménnyel járt. A javaslatok csütörtökön kerülnek a parlament elé.

Hollandia
kijárási tilalom
koronavírus
járvány
mutáció
Mark Rutte

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.