Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ /Peter Dejong

Kijárási tilalmat vezettek be Hollandiában

2021.01.24
13:11
Forrás
Euronews.com
Hollandiában is egyre szigorúbban lépnek fel a koronavírus elleni küzdelemben. Ezentúl este fél 9 és hajnali fél öt között kijárási tilalom lép életbe.

A kormányzat indoklása szerint nagyon fontos, hogy megállítsák az új koronavírus brit változatát, és a többi változat is aggodalomra ad okot. A hatóságok szerint a korlátozásokkal meg lehet akadályozni, hogy a fertőzés vegye át az uralmat. A kormányzat szerint a korlátozásokkal csökkenteni lehet a vírus terjedését, és a kórházakra nehezedő nyomást. Az új szabályok szerint munkába járni és kutyát sétáltatni is szabad, de naponta legfeljebb egyszer, egy látogatót szabad fogadni. A megkérdezett hollandok egyetértenek az új szabályokkal.

Március végéig korlátozzák a külföldi utazásokat, sőt, számos országból, köztük Nagy-Britanniából sem fogadnak repülőgépeket és hajókat Hollandiában.

Hollandia
koronavírus-járvány
koronavírus
kijárási korlátozás
kijárási tilalom

Most

15:59

Szenttamás község napja

Koszorúzással és oklevelek kiosztásával emlékeztek meg Szenttamás község napjáról. 77 évvel ezelőtt, ezen a napon vették át a hatalmat a Jugoszláv Népfelszabadító Hadsereg és a szovjet Vörös Hadsereg egységei a település felett.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.

Vučić: szerb és magyar, barát és testvér

A VMSZ elnökével közös képet jelentetett meg az Instagramon a szerb köztársasági elnök. A Szabadka és Szeged közötti vasút felújítási munkálatainak alapkőletételét követően