Ugrás a tartalomra
Tanjug/Keystone via AP/Denis Mentha

Kimentették a lavina alól az embereket Svájcban

2019-02-20
06:56
Forrás
Szerbiai RTV, BBC
Kimentették a hó fogságából azokat az embereket, akiket tegnap délután lavina temetett maga alá Svájcban, egy népszerű síparadicsomban.

A reggeli hírek szerint hét síelőt szabadítottak ki, közülük négyen megsérültek, egyikük állapota súlyos. Korábban úgy vélték, 10-12 ember lehet a hó alatt, most azt mondják, mindenkit sikerült kimenteni. A kutatásban több száz speciális mentő és katona vett részt, de bevetettek 12 kutyát és 8 helikoptert is. A lavina 100 méter szélesen zúdult le a hegyoldalon.

Svájc
lavina
mentés

Most

18:29, Frissítve: 18:35

Vajdaságban Újvidéken keresnek legtöbbet

54 521 dinár volt januárban a nettó átlagfizetés Szerbiában. Ez névlegesen 4,1, reálisan 3,7 százalékkal magasabb összeget jelent az előző havihoz képest - közölte a Szerbiai Statisztikai Hivatal.

Népszerű

Jövő hétvégétől nyári időszámítás

Az Európai Bizottság eredeti javaslata értelmében idén állították volna át utoljára az órákat az EU-ban, de ez a tagállami fenntartások miatt már biztosan nem tartható, így az új céldátum 2021.

Két autó ütközött a Majsai úton

Két személyautó ütközött a Majsai úton, Szabadkán. Értesüléseink szerint a balesetben nem történt személyi sérülés, azonban az anyagi kár jelentős.