Ugrás a tartalomra
Pixabay/Syaibatulhamdi

Koronavírus a világon

2020-08-05
11:24
2020-08-05
12:05
Forrás
worldometers.info, MTI
A világon eddig több mint 18,7 millió embert fertőződött meg a koronavírussal.

A halálos áldozatok száma meghaladta a 704 ezret, a gyógyultaké pedig a 11,9 milliót. A betegség az Amerikai Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol a fertőzöttek száma közelít a 4,9 millióhoz.

Az USA-ban több mint 160 ezer személy elhunyt a vírus következtében, és 2,4 millióan pedig már felgyógyultak belőle.

Brazíliában mintegy 2,8 millió fertőzöttet tartanak nyilván. Indiában 1,9 millió fertőzöttet jegyeztek, 39 800 személy vesztette életét és 1 millió 282 ezren gyógyultak fel a kórból. A fertőzés a világ 188 országában van jelen.

A szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is eltérőek.

koronavírus
világ
fertőzött
halott
gyógyult
USA

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.