Ugrás a tartalomra
Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Lavrov: Oroszország kész együttműködni az ENSZ-szel

2022.04.26
18:22
Forrás
hirado.hu
Oroszország kész együttműködni az ENSZ-szel, hogy könnyítsen az ukrajnai polgári lakosság helyzetén – jelentette ki Moszkvában Szergej Lavrov.

Az orosz külügyminiszter António Guterres ENSZ-főtitkárral tartott közös sajtótájékoztatót. Lavrov ugyanakkor elutasította azt a kijevi javaslatot, hogy béketárgyalásokat tartsanak Mariupolban.

A világszervezet főtitkára elmondta, hogy humanitárius kontaktcsoport létrehozását javasolta Oroszország és Ukrajna részvételével, hogy szavatolni lehessen a humanitárius folyosók hatékonyságát és tiszteletben tartását.

Guterres ma találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is Moszkvában, majd Kijevbe utazik, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel tárgyal.

Oroszország
ENSZ
Szergej Lavrov

Most

18:55, Frissítve: 19:06

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.