Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Mstyslav Chernov

Letartóztatásban marad Navalnij

2021-01-20
22:59
Forrás
Euronews.com
További 30 napra előzetes letartóztatásban marad Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. Sikkasztással vádolják a hatóságok, de Navalnij követői szerint ez koholt vád.

Szerdán egy másik ügyben kellett volna megjelennie a bíróság előtt, egy második világháborús veterán vádolja rágalmazással. De ezen a tárgyaláson nem tudott megjelenni, mivel előzetes letartóztatásban van. „Jól van, tudott aludni, tele van energiával, amennyire egy ilyen helyzetben lehet” - mondta Navalnij ügyvédje. „Arról nem beszélt, hogy zsarolják-e, csak azt, hogy kapott enni és megfelelőek a körülmények. Magánzárkában van, ez az ő karanténja” – közölte Vlagyimir Kobzev, védőügyvéd.

De az ellenzéki politikus még a cellában sem pihen. Miközben ő rácsok mögött van, csapata nyilvánosságra hozta azt a tényfeltáró videót, amely bemutatja azt a Vlagyimir Putyin orosz elnöknek tulajdonított, 100 milliárd rubeles palotát, melyet a Fekete-tenger partján építettek. A Kreml cáfolja a videó állításait.

„Olyan ingatlant tulajdonítanak az elnöknek, ami egyszerűen nem létezik. Az elnök minden évben elszámol az összes ingatlanával az adóbevallásában” – mondta az orosz elnök szóvivője, Dimitrij Peszkov.

Moszkva elutasította Navalnij szabadon bocsátását, noha ezt több nyugati kormány is kérte. A politikust még a repülőtéren előállították, amint Moszkvába érkezett Németországból, ahol idegmérgezés miatt kezelték. Moszkva szerint ez teljes mértékben orosz belügy, ez az álláspont pedig sokat rontott Oroszország és a nyugati államok viszonyán.

letartóztatás
Alekszej Navalnij
Oroszország

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.
13:37, Frissítve: 13:58

Ismét felszálló ágban az üzemanyagárak

Drágult az üzemanyag Szerbiában, és további áremelkedésre kell számítani. Február 15-ével nőtt az üzemanyagra kiszabott jövedéki adó mértéke az országban, ez az egyik, míg az olaj világpiaci árának növekedése a másik oka a drágulásnak.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.