Ugrás a tartalomra
Tanjug/Olafur Steinar Gestsson /Ritzau Scanpix via AP

Lövöldözés Koppenhágában - három halott

2022.07.04
13:23
2022.07.04
21:02
Forrás
Pannon RTV
Lövöldözés volt egy koppenhágai bevásárlóközpontban, több ember megsérült, halottak is vannak - közölte a helyi rendőrség.

Több ember meghalt, sokan pedig megsérültek egy lövöldözésben Dániában, egy koppenhágai bevásárlóközpontban vasárnap. A koppenhágai rendőrfőnök hétfő reggeli sajtótájékoztatóján elmondta, két 17 éves dán állampolgár – egy férfi és egy nő – és egy 47 éves orosz állampolgár halt meg a lövöldözésben. Két másik dán és két svéd állampolgár lőtt sebeket kapott, és kritikus, de stabil állapotban kórházban vannak, míg többen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Tanjug/Claus Bech/Ritzau Scanpix via AP

A rendőrség nem messze a helyszíntől őrizetbe vett egy 22 éves dán férfit. Gyilkosság vádjával áll majd a bíróság elé. Az ország miniszterelnöke késő este kegyetlen támadásnak minősítette a történteket és arra kérte a lakosságot, hogy segítsék és támogassák egymást ezekben a nehéz pillanatokban.

Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

A támadásra alig egy héttel azután került sor, hogy a szomszédos Norvégiában egy magányos támadó Oslóban lőtt le két embert.

koppenhága
lövöldözés

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.