Ugrás a tartalomra
Tanjug/Mauro Scrobogna/LaPresse via AP

Ma benyújtja lemondását Giuseppe Conte

2021.01.26
07:21
2021.01.26
07:42
Forrás
hirado.hu
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök ma benyújtja a lemondását Sergio Mattarella államfőnek – közölte a kormányfői hivatal.

A tájékoztatás szerint Conte ma reggelre kabinetülést hívott össze, amelyen értesíti minisztereit a döntéséről. A Reuters brit hírügynökség értesülései szerint, Conte abban a reményben mond le, hogy felkérést kap az elnöktől egy új kormány megalakítására, amelynek stabilabb többsége lehet a törvényhozásban.

Szakértők szerint a lemondással Conte időt akar nyerni ahhoz, hogy meggyőzhessenek egyes centrista, valamint független képviselőket a kormánypártokhoz való csatlakozásról, miután az előző héten elvesztette szenátusi többségét azzal, hogy a Matteo Renzi vezette Élő Olaszország kilépett a kormányból.

Giuseppe Conte
lemondás
Olaszország
politika

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.