Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Muhammad J. Elalwany

Már több mint 11 ezer halálos áldozatot követelt a líbiai áradás

2023.09.18
15:25
Forrás
Tanjug
A mentési akció folyamatos, amelyhez nemzetközi segélycsapatok is csatlakoztak.

A Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatalának becslései szerint mintegy 880 ezer ember él jelenleg árvíz sújtotta területen az országban. A líbiai Országos Meteorológiai Központ egyébként 72 órával a heves esőzések és az áradások előtt figyelmeztetést adott ki és rendkívüli állapotot hirdettek. A probléma, hogy ezekről az információkról sokszor nem értesülnek az emberek, fogalmuk sincs róla, hogy veszélyben vannak - magyarázzák a szakértők.

A pusztító Daniel vihar több líbiai nagyvároson, köztük Bengázin, Beidán, al-Mardzson és Dernán is átsöpört. A víz két létfontosságú gátat is beszakított, és több hidat is elsöpört a kelet-líbiai Derna mellett.

Líbia
áradás
áldozatok
mentés

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.