Ugrás a tartalomra

Megállíthatatlanul tombol a hawaii erdőtűz - az áldozatok számának növekedésétől tartanak

2023.08.11
07:27
2023.08.11
07:37
Forrás
Pannon RTV
Legkevesebb 53 ember életét vesztette és mintegy ezren eltűntek a Hawaii Maui szigetén tomboló erdőtüzek során.

Josh Green kormányzó arról tájékoztat, hogy a tűzvészben mintegy ezer épület sérült vagy semmisült meg. Kiemelte, valószínűleg ez Hawaii történelmének legnagyobb természeti katasztrófája, majd hozzátette, feltételezhetően a halálos áldozatok száma emelkedni fog.

A Maui szigeten található Lahaina város újjáépítése évekig is eltarthat, hisz az épületeket teljesen fel kell újítani - mondta Green.

Brad Ventura tűzoltóparancsnok pedig arról számolt be, hogy a tüzeket nem sikerült teljes mértékben megfékezni.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön természeti katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította Hawaiit.

Hawaii
erdőtűz

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.