Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Megérkezett Japánba Ferenc pápa

2019.11.23
21:06
2022.05.03
20:56
Forrás
Euronews.com
A katolikus egyházfő egyhetes ázsiai körútjának második állomásán elsősorban a nukleáris leszerelés fontosságát kívánja majd hangsúlyozni Nagaszakiban és Hirosimában.

A történelemben csak ezt a két várost érte atomcsapás. Ferenc pápa a múltban többször is felszólított az atomfegyverek betiltására. Visszhangozni kívánom a nukleáris leszerelésről szóló felhívásukat. Szeretnék találkozni azokkal, akik mai napig viselik az emberi történelem e tragikus epizódja által okozott sebeket, és mindhárom katasztrófa áldozataival - utalt a 2011-es fukusimai balesetre. Ferenc pápa nem sokkal érkezése után japán püspökökkel találkozott a vatikáni nagykövetségen. Hivatalos fogadása hétfőn lesz. 

Japán
Nagaszaki
Hirosima
nukleáris leszerelési egyezmény
Ferenc pápa

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.