Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Megérkezett Japánba Ferenc pápa

2019.11.23
21:06
2022.05.03
20:56
Forrás
Euronews.com
A katolikus egyházfő egyhetes ázsiai körútjának második állomásán elsősorban a nukleáris leszerelés fontosságát kívánja majd hangsúlyozni Nagaszakiban és Hirosimában.

A történelemben csak ezt a két várost érte atomcsapás. Ferenc pápa a múltban többször is felszólított az atomfegyverek betiltására. Visszhangozni kívánom a nukleáris leszerelésről szóló felhívásukat. Szeretnék találkozni azokkal, akik mai napig viselik az emberi történelem e tragikus epizódja által okozott sebeket, és mindhárom katasztrófa áldozataival - utalt a 2011-es fukusimai balesetre. Ferenc pápa nem sokkal érkezése után japán püspökökkel találkozott a vatikáni nagykövetségen. Hivatalos fogadása hétfőn lesz. 

Japán
Nagaszaki
Hirosima
nukleáris leszerelési egyezmény
Ferenc pápa

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.