Ugrás a tartalomra

Megkezdte munkáját az ENSZ Közgyűlésének 67. ülésszaka

2012-09-19
12:19
A viták és konfliktusok békés megoldása – ez az Egyesült Nemzetek Szervezetének legfőbb célkitűzése az elkövetkező egy évben, mondta Vuk Jeremić
A viták és konfliktusok békés megoldása – ez az Egyesült Nemzetek Szervezetének legfőbb célkitűzése az elkövetkező egy évben, mondta Vuk Jeremić. Az ENSZ-közgyűlés újonnan megválasztott elnöke kiemelte a fenntartható fejlődés biztosításának fontosságát, a terrorizmus elleni harcot és a gazdasági válság leküzdését is. Vuk Jeremić egy Ivo Andrićtól származó idézettel támasztotta alá elképzeléseit. Eszerint nem az emberektől kell félni, hanem attól, ami embertelen bennük. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár azt hangoztatta, hogy az Egyesült Nemzeteknek fel kell nőnie a pillanathoz, amikor a világ olyan problémákkal küzd, mint a munkanélküliség, az egyenlőtlenségek vagy a hőmérséklet emelkedése. Ban Ki Mun reményét fejezte ki, hogy Jeremićtyel sikeresen működik majd együtt a világszervezet modernizálásában. (MTI)
Vuk Jeremić
ENSZ

Most

17:31, Frissítve: 18:17

Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta Budapesten

Nagy Arnold címvédő a mai előfutamon sikeresen győzedelmeskedett, ami azt jelenti, hogy a Temerint képviselő vajdasági lovas és Fantázia lova biztosan ott lesznek a holnapi középfutamon.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.