Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Azwar Ipank

Megtalálták a lezuhant indonéz repülőgép feketedobozát

2021-01-12
21:17
Forrás
euronews
Búvárok emelték ki a tengerből a lezuhant indonéz repülőgép egyik feketedobozát a hétvégén - adta hírül az indonéz haditengerészet kedden.

A búvároknak először több tonnányi törmeléken kellett átjutniuk, hogy hozzáférjenek az adatrögzítő eszközhöz, amely 23 méter mélyen feküdt. A Jáva-tengerbe zuhant utasszállító másik feketedoboza a közelben bocsát ki jeleket, ezért a hatóságok szerint nemsokára erre is rábukkannak.

A helyszínen több ezer emberrel, helikopterekkel, hajókkal és csónakokkal kutatnak a roncsok és halottak után. Eddig egy holttestet sikerült kiemelni, az egyik légiutaskísérőét.

A Sriwijaya légitársaság 26 éves gépe szombaton csapódott a Jáva-tengerbe, fedélzetén 62 emberrel. A járat rossz időjárási körülmények között indult Jakartából a borneói Pontianakba. A felszállást követően négy perccel tűnt el az irányítók radarjáról.

Az első vizsgálatok a tengerből kiemelt gépalkatrészeken tapasztalt sérülésekből azt állapították meg, hogy a vízbe csapódáskor a hajtómű működött. Műszerei ezen a magasságon is rögzítették az adatokat.

feketedoboz
repülőgép
Indonézia
lezuhant
tenger

Most

15:58, Frissítve: 16:04

Vasárnap nem oltanak

Az oltásra továbbra is online formában az eUprava portálon, továbbá telefonon reggel 8 és este 8 óra között a 0800 222 334-es számon lehet jelentkezni.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.