Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Azwar Ipank

Megtalálták a lezuhant indonéz repülőgép feketedobozát

2021.01.12
21:17
Forrás
euronews
Búvárok emelték ki a tengerből a lezuhant indonéz repülőgép egyik feketedobozát a hétvégén - adta hírül az indonéz haditengerészet kedden.

A búvároknak először több tonnányi törmeléken kellett átjutniuk, hogy hozzáférjenek az adatrögzítő eszközhöz, amely 23 méter mélyen feküdt. A Jáva-tengerbe zuhant utasszállító másik feketedoboza a közelben bocsát ki jeleket, ezért a hatóságok szerint nemsokára erre is rábukkannak.

A helyszínen több ezer emberrel, helikopterekkel, hajókkal és csónakokkal kutatnak a roncsok és halottak után. Eddig egy holttestet sikerült kiemelni, az egyik légiutaskísérőét.

A Sriwijaya légitársaság 26 éves gépe szombaton csapódott a Jáva-tengerbe, fedélzetén 62 emberrel. A járat rossz időjárási körülmények között indult Jakartából a borneói Pontianakba. A felszállást követően négy perccel tűnt el az irányítók radarjáról.

Az első vizsgálatok a tengerből kiemelt gépalkatrészeken tapasztalt sérülésekből azt állapították meg, hogy a vízbe csapódáskor a hajtómű működött. Műszerei ezen a magasságon is rögzítették az adatokat.

feketedoboz
repülőgép
Indonézia
lezuhant
tenger

Most

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Pályázat falusi házak vásárlására

Június 28-án írják ki a fiatal házaspárok számára a falusi házak kiosztására irányuló pályázatot Szerbiában - ezt jelentette be Milan Krkobabić, vidékfejlesztéssel megbízott miniszter.