Ugrás a tartalomra
Pixabay/viarami

Mi lesz a vakcinaútlevéllel?

2021.02.24
22:23
2021.02.24
22:43
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió országai még nem jutottak közös megegyezésre a vakcinaútlevelet illetően, de talán majd csütörtökön megegyeznek az uniós vezetők.

Egyre jobban sürgetik egyes turizmusból élő uniós országok, hogy az EU-ban vezessék be a vakcinaútlevelet, vagy valamilyen igazolást annak bizonyítékául, hogy az adott személy felvette a koronavírus elleni védőoltást.

Az Európai Unió tagországai azonban különböző állásponton vannak a kérdésben. Amíg Görögország és Spanyolország érdeke az, hogy a védetté vált polgárok szabadon utazhassanak hozzájuk, addig más államok, például Németország és Franciaország azt mondja, ha rábólintanak a vakcinaútlevélre, az kötelezővé válna, amivel diszkriminálnának egyes embereket, akik különböző okokból kifolyólag vagy nem kaphatják meg, vagy elhatárolódnak a védőoltástól.

Franciaország, ahol igen erős a vakcinaellenes mozgalom, megígérte, hogy nem kényszeríti a polgárait a beoltásra. A franciák szerint a vakcinaútlevél ötlete túl korai.

Az európai vezetők csütörtökön egyeztetnek a témában.

vakcina
vakcinaútlevél
koronavírus
járvány
oltás
védőoltás
Európai Unió

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.