Ugrás a tartalomra
Pixabay/viarami

Mi lesz a vakcinaútlevéllel?

2021.02.24
22:23
2021.02.24
22:43
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió országai még nem jutottak közös megegyezésre a vakcinaútlevelet illetően, de talán majd csütörtökön megegyeznek az uniós vezetők.

Egyre jobban sürgetik egyes turizmusból élő uniós országok, hogy az EU-ban vezessék be a vakcinaútlevelet, vagy valamilyen igazolást annak bizonyítékául, hogy az adott személy felvette a koronavírus elleni védőoltást.

Az Európai Unió tagországai azonban különböző állásponton vannak a kérdésben. Amíg Görögország és Spanyolország érdeke az, hogy a védetté vált polgárok szabadon utazhassanak hozzájuk, addig más államok, például Németország és Franciaország azt mondja, ha rábólintanak a vakcinaútlevélre, az kötelezővé válna, amivel diszkriminálnának egyes embereket, akik különböző okokból kifolyólag vagy nem kaphatják meg, vagy elhatárolódnak a védőoltástól.

Franciaország, ahol igen erős a vakcinaellenes mozgalom, megígérte, hogy nem kényszeríti a polgárait a beoltásra. A franciák szerint a vakcinaútlevél ötlete túl korai.

Az európai vezetők csütörtökön egyeztetnek a témában.

vakcina
vakcinaútlevél
koronavírus
járvány
oltás
védőoltás
Európai Unió

Most

17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.
16:51, Frissítve: 16:56

Nagy ho-ho-horgász gyerekek

Egyhetes ifjúsági horgásztábort tartanak a Péterrévéhez közeli Csík-ér partján. Az esemény a Mohol Sporthorgász Egyesület szervezésében valósult meg.
16:49, Frissítve: 20:07

KORszintézis

KORszintézis címmel szervezték meg a Topolyai Művésztelep idei nyári alkotótáborát. A vajdasági művészek a tábor első napjaiban a város kültéri alkotásait tekintették meg, melyek inspirációul szolgálnak az alkotáshoz.

Népszerű