Ugrás a tartalomra
Pixabay/viarami

Mi lesz a vakcinaútlevéllel?

2021.02.24
22:23
2021.02.24
22:43
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió országai még nem jutottak közös megegyezésre a vakcinaútlevelet illetően, de talán majd csütörtökön megegyeznek az uniós vezetők.

Egyre jobban sürgetik egyes turizmusból élő uniós országok, hogy az EU-ban vezessék be a vakcinaútlevelet, vagy valamilyen igazolást annak bizonyítékául, hogy az adott személy felvette a koronavírus elleni védőoltást.

Az Európai Unió tagországai azonban különböző állásponton vannak a kérdésben. Amíg Görögország és Spanyolország érdeke az, hogy a védetté vált polgárok szabadon utazhassanak hozzájuk, addig más államok, például Németország és Franciaország azt mondja, ha rábólintanak a vakcinaútlevélre, az kötelezővé válna, amivel diszkriminálnának egyes embereket, akik különböző okokból kifolyólag vagy nem kaphatják meg, vagy elhatárolódnak a védőoltástól.

Franciaország, ahol igen erős a vakcinaellenes mozgalom, megígérte, hogy nem kényszeríti a polgárait a beoltásra. A franciák szerint a vakcinaútlevél ötlete túl korai.

Az európai vezetők csütörtökön egyeztetnek a témában.

vakcina
vakcinaútlevél
koronavírus
járvány
oltás
védőoltás
Európai Unió

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.