Ugrás a tartalomra

NATO-csúcs lesz Brüsszelben

2017.03.22
08:07
Május 25-én csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben a NATO-tagállamok állam-, illetve kormányfői - jelentette kedd este az AFP francia hírügynökség a szövetség szóvivőjére hivatkozva
Május 25-én csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben a NATO-tagállamok állam-, illetve kormányfői - jelentette kedd este az AFP francia hírügynökség a szövetség szóvivőjére hivatkozva. A többi 27 tagállam vezetői így először találkozhatnak együtt a januárban hivatalba lépett Donald Trumppal, aki elődeinél élesebb hangnemben követelte többször, hogy a NATO európai tagjai járuljanak hozzá nagyobb mértékben a szövetség védelmi képességeihez. Korábban már Trump is jelezte, hogy tavasszal részt vesz majd egy brüsszeli NATO-csúcson, de eddig nem volt kitűzve a csúcsértekezlet pontos időpontja.A vezetők “megvitatják, hogyan igazodjon a NATO az új biztonsági környezethez, beleértve azt is, hogy milyen szerepet játsszon a terrorizmus elleni küzdelemben, és annak fontosságát, hogy a terhek jobb elosztása érdekében növelni kell a védelmi kiadásokat” – húzta alá Oana Lungescu, a NATO szóvivője.Trump korábban elavultnak nevezte a NATO-t, mert szerinte nem játszik elég nagy szerepet a terrorizmus elleni harcban, emellett elnökké választása előtt a kampányban felvetette annak lehetőségét, hogy az Egyesült Államok csak azokat az országokat hajlandó megvédeni, amelyek teljesítik kötelezettségeiket a védelmi kiadások terén.Később Donald Trump feltétlen támogatásáról biztosította az Egyesült Államok összes észak-atlanti szövetségesét, ahogyan az egyébként a NATO-t létrehozó Washingtoni Szerződésben is szerepel. (MTI)
Brüsszel
NATO-csúcs

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.