Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Néhol áradásokkal, másutt hóviharokkal köszöntött be a tél

2022.12.18
08:54
Forrás
hirado.hu
Változékonyan köszöntött be a tél Európába.

Olaszországban hatalmas áradások vannak, jelentősen megemelkedett a Firenzét kettészelő Arno folyó vízszintje is, bár a város egyelőre biztonságban van.

Európa más országaiban a hirtelen jött havazás okoz nehézségeket. Skócia középső részén az erős hóesés okozott forgalmi fennakadásokat. Az emberek nagy része otthoni munkavégzésre kényszerült, valamint több iskolát is bezártak átmenetileg. A zord időjárás a skandináv országokat sem kíméli. Finnország déli részén az erős hóviharok és hóátfúvások miatt több busz- és vonatjáratot töröltek. Norvégiában is problémákat okoz az erős és tartós hóesés.

Európa
áradás
havazás
hóvihar

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.