Ugrás a tartalomra
Tanjug/SOS Mediterranee/Flavio Gasperin

Olaszország: Átszállhatnak a migránsok a karanténhajóra

2020-07-05
10:44
Forrás
hirado.hu
Olaszország több nap habozás után mégis engedélyezi, hogy karanténhajójára szálljon át az Ocean Viking nevű hajón veszteglő 180 migráns.

Az átszállítást hétfőre tervezik a Moby Zaza hajóra. A 180 illegális bevándorlással próbálkozót az Ocean Viking önkéntes migránsmentői négy részletben vették hajójuk fedélzetére, az első két csapatot bő egy hete. A hajót üzemeltető civil szervezet közlése szerint a migránsok Líbiából menekültek. Az Ocean Viking hétszer is engedélyt kért kikötésre, de ezt Málta és Olaszország egyaránt megtagadta, mígnem pénteken hat migráns öngyilkosságot kísérelt meg, és viselkedésével veszélybe sodorta útitársait meg a legénységet. Verekedést provokáltak és mindenkit megfenyegettek a hajón. A kapitány kihirdette a rendkívüli helyzetet, és a történtekről tájékoztatta az olasz hatóságokat, amelyek azután szombaton pszichiátert és kulturális közvetítőt küldtek a hajóra. A kedélyek valamelyest csillapodtak, miután Róma megígérte a karanténhajót. A migránsokon ma koronavírus-tesztet végeznek.

migránsok
Olaszország
Ocean Viking

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.