Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Oroszország felvette a barátságtalan országok közé Magyarországot is

2023.03.30
14:58
2023.03.30
20:03
Forrás
hirado.hu
Jevgenyij Sztanyiszlavov, Moszkva budapesti nagykövete közölte, Magyarországot az oroszellenes szankciók jóváhagyása miatt nyilvánították barátságtalan országgá.

Hozzáfűzte: a budapesti kormány egy pragmatikus álláspontot képvisel a háború kérdésében, és nem enged a NATO és az EU részéről történő nyomásgyakorlásnak. Bizonyos mértékig ebben Budapest sikeresnek is bizonyult, de ettől még tény: Magyarország aláírta az összes brüsszeli szankciós csomagot, és be is kell tartania azokat. Ezért minősítették Oroszországgal szemben barátságtalan országnak, amellyel szemben válaszlépéseket lehet tenni – mondta Jevgenyij Sztanyiszlavov a RIA Novosztyinak. A barátságtalan országok listáját a háború kitörése után hozták létre, és a rajta szereplő országokkal szemben számos szankciót vezettek be az oroszok. Ezek közül az egyik legjelentősebb intézkedés az, hogy a listán szereplő országok kizárólag rubelben fizethetnek az orosz gázért.

Oroszország
Magyarország

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű