Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Oroszország: Megkezdték az újabb koronavakcina tömeggyártását

2021.03.25
14:45
Forrás
MTI
Már áprilisban félmillió dózist állítanak elő belőle.

Megkezdődött a harmadik orosz koronavakcina, a CoviVac tömeggyártása. Az oltóanyag inaktivált egész vírust tartalmaz. Értesülések szerint a vakcinából áprilisban félmillió, azután pedig évi 10 millió adagot terveznek kibocsátani.

Oroszországban a lakosság oltását eddig alapvetően a Szputnyik V és kisebb mértékben az EpiVacCorona vakcinával végezték. Az orosz miniszterelnök azt mondta, a koronavírus miatt létrejött helyzet stabilizálódik Oroszországban, sikerül elkerülni a betegek számának robbanásszerű növekedését.

Oroszország
vakcina
gyártás
koronavírus
védőoltás
tömeggyártás
CoviVac

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.