Ugrás a tartalomra

Perlik a Walt Disney Company-t

2017-08-12
13:56
2017-10-04
12:20
A gyanú szerint gyerekek után kémkedtek applikációk segítségével.

Csoportos keresetet nyújtott be egy kaliforniai bíróság a Walt Disney Company és három szoftverfejlesztő cég ellen, mivel gyerekek után kémkedtek applikációk segítségével - írja a hirado.hu az upi.com információira hivatkozva. A vád szerint 42 olyan applikációt gyártottak, melyek megsértik a gyermekek személyiségi jogait. A Disney az alkalmazások segítségével begyűjtötte a gyerekek személyes adatait, majd a szülők tudta nélkül megosztotta a hirdetőkkel. A Disney mellett más alkalmazásfejlesztő cégeket is érinti a per. A kiskorúak online viselkedésének megfigyelése és exportálása megszegi az amerikai gyermekek online adatvédelmi törvényét (COPPA), mely arra kötelezi a weboldal-tulajdonosokat, hogy szigorúbban ellenőrizzék az oldalukra látogatók életkorát a gyerekeket veszélyeztető tartalmak miatt. A Disney egyébként nemrég jelentette be, hogy arcfelismerő technológiát vet be nézőinél. A cég bizonyos mobilos alkalmazásai a filmet nézők arcát fürkészve próbálja eldönteni, hogy a jegyet váltók mit gondolnak a filmes alkotásaikról. (hirado.hu)

Walt Disney Company
per

Most

10:01, Frissítve: 10:07

Visszatér a nyár

A hét hátralevő részében változékony időjárásra számíthatunk - derül ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzéséből.
08:32

Amerika kilép a WHO-ból

Az Egyesült Államok hivatalosan értesítette az ENSZ-főtitkárt, hogy kilép az ENSZ Egészségügyi Világszervezetéből, a WHO-ból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.