Ugrás a tartalomra

Perlik a Walt Disney Company-t

2017-08-12
13:56
2017-10-04
12:20
A gyanú szerint gyerekek után kémkedtek applikációk segítségével.

Csoportos keresetet nyújtott be egy kaliforniai bíróság a Walt Disney Company és három szoftverfejlesztő cég ellen, mivel gyerekek után kémkedtek applikációk segítségével - írja a hirado.hu az upi.com információira hivatkozva. A vád szerint 42 olyan applikációt gyártottak, melyek megsértik a gyermekek személyiségi jogait. A Disney az alkalmazások segítségével begyűjtötte a gyerekek személyes adatait, majd a szülők tudta nélkül megosztotta a hirdetőkkel. A Disney mellett más alkalmazásfejlesztő cégeket is érinti a per. A kiskorúak online viselkedésének megfigyelése és exportálása megszegi az amerikai gyermekek online adatvédelmi törvényét (COPPA), mely arra kötelezi a weboldal-tulajdonosokat, hogy szigorúbban ellenőrizzék az oldalukra látogatók életkorát a gyerekeket veszélyeztető tartalmak miatt. A Disney egyébként nemrég jelentette be, hogy arcfelismerő technológiát vet be nézőinél. A cég bizonyos mobilos alkalmazásai a filmet nézők arcát fürkészve próbálja eldönteni, hogy a jegyet váltók mit gondolnak a filmes alkotásaikról. (hirado.hu)

Walt Disney Company
per

Most

13:19, Frissítve: 14:02

Népszerű a szabadkai nagybani piac

Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
13:05, Frissítve: 14:14

Halnapok Szabadka központjában

Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.
12:59, Frissítve: 13:04

Monodrámáktól hangos Óbecse

Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.