Ugrás a tartalomra
Tanjug/Bakhtar News Agency via AP

Pusztító földrengés Afganisztánban - VIDEÓVAL

2022.06.22
14:58
2022.06.22
16:01
Forrás
Pannon RTV
Már eléri az ezret az afganisztáni földrengés áldozatainak száma, a helyi hatóságok pedig további 1500 sérültről számolnak be.

Hajnalban a Richter-skála szerinti 6,1 erősségű földrengés rázta meg a délkelet afganisztáni Host nevű, 100 ezer embernek otthont adó várost. A földmozgást 500 kilométeres körzetben érezték Afganisztánban, Pakisztánban és még Indiában is.

Helyi idő szerint éjjeli 1 óra 30 perckor 51 kilométeres mélységben rengett meg a föld Paktika tartományban, 44 kilométerre a 100 ezres Hoszttól. A helyiek még aludtak a főként agyagtéglából épült házaikban, amelyek nem tudtak ellenállni a rengéseknek. A helyi tálib hatóságok arról számoltak be, hogy képtelenek ekkora pusztítás után mindenkinek segíteni. A közműszolgáltatások szünetelnek, még a telefonvonalak is süketek. Az elszigetelt hegyi területekre helikopterekkel próbálnak meg eljutni a mentőalakulatok és kimenekíteni a sérülteket.

Afganisztánban gyakorinak számítanak a földrengések mivel számos törésvonal fut végig az országon. Az elmúlt tíz évben mintegy 7000 ember halt meg ennek következtében. Utoljára komolyabb földmozgást januárban regisztráltak, akkor 20 áldozat volt.

földrengés
Afganisztán

Most

17:14, Frissítve: 17:28

Hőség, vízpart, leégés

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
16:50, Frissítve: 17:02

Hiány helyett többlet

Vajdaság 2021-es költségvetésének a végrehajtásáról szóló jelentés volt a Tartományi Képviselőház ülésének a középpontjában. Az állami számvevőszék negyedik alkalommal adott pozitív véleményt a vajdasági büdzsé kiadásairól.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.