Ugrás a tartalomra

Putyin: az orosz külügyminisztérium nehéz feladatok előtt áll

2024.02.11
12:36
2024.02.11
12:44
Forrás
M1, Origo
Az orosz külügyminisztérium nehéz feladatok előtt áll a Nyugat által az orosz fél ellen kirobbantott hibrid háború miatt - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az orosz elnök úgy fogalmazott, hogy az Oroszország ellen elszabadult hibrid háború, az ország "elszigetelésére és biztonságának aláásására irányuló kísérletek közepette a Külügyminisztérium nagyon nehéz és felelősségteljes feladatok előtt áll - áll az államfő táviratában. Putyin azt is hangsúlyozta, hogy az orosz külügyminisztérium joggal büszke hagyományaira és gazdag történelmére.

Szergej Sojgu védelmi miniszter személyesen ellenőrizte a felderítő és támadó drónok gyártását az udmurti hadiipar vállalatainál. A minisztert tájékoztatták arról, hogy a konszern 2022 óta új műhelyeket nyitott. Ez lehetővé tette a drónok gyártásának 60 százalékos növelését, és a jövőben a termelésük megsokszorozását. Emellett a minisztérium vezetőjének megmutattak egy új szárny aerodinamikai séma szerint készült orosz légvédelmi lövedéket is. Az üzem képviselője szerint a drón már képes koordináták alapján működni, most az automatikus irányítórendszer kidolgozásán dolgoznak.

Oroszország
orosz-ukrán háború

Most

18:56, Frissítve: 20:03

Fújták a harsonát a zentai diákok

Harsona szótól volt hangos a Petőfi Sándor Általános Iskola Zentán. Az intézmény harmadik osztályos tanulói adtak rövid koncertet Szögi István harsonaművész vezetésével.

Népszerű

Érkeznek a kék kukák

Megkezdte a szelektív hulladékgyűjtésre szolgáló kék kukák szétosztását a Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat a Kér helyi közösség és a Harcosok sorakozója lakótelep egy részén.